Höstens temakurser

Höstens temakurser


För dig som vill inspireras eller lära dig mer. Du kanske har målat lite innan och vill ha en puff för att komma vidare, eller så vill du bara ha roligt och måla ihop med andra. I temakurserna går vi inte så mycket in på grunderna inom måleri (se akrylmåleri baskurser om det är grunderna du är ute efter), utan vi dyker rätt på dagens tema. Massor av måleri från första stund alltså!


Vi inleder varje tillfälle med en genomgång av dagens teoretiska innehåll och uppgift, samt gör en enkel, uppmjukande och rolig färgövning.Vi målar i egen takt, med läraren som aktivt stöd och bollplank. Som avslutning tittar vi på varandras bilder för lite enkel och positiv feedback.


Allt material ingår i dessa kurser. Kom som du är.


Program hösten 2019


  Kom och måla färdigt din målning, ett tillfälle 24/10, 300 kr

  Har du kört fast med din målning? Den känns nästan klar men något fattas, frågan är vad? Ibland kan det lossna om man får prata med en annan konstnär och få råd och tips om hur man kan gå vidare med sin målning. Ta med dig målningen eller kanske flera, samt egen färg och penslar. Såklart kan du även låna det som finns ändå i ateljén. 

  Anmälan och mer info: länk till Folkuniversitetet i Värmland, som är arrangör till denna kurs.


  Måla stort med mycket färg, två tillfällen 7/11, 14/11, 1500 kr

  Det kan vara förlösande för kreativiteten att få ta ut svängarna med stora papper och duk, och med stora penslar och mycket färg. Vi leker med dropp, rinn och svampar, borstar och rollers. 

  Anmälan och mer info: länk till Folkuniversitetet i Värmland, som är arrangör till denna kurs.


  Workshop äggoljetempera, helgen 16-17/11, 2200 kr

  Att blanda sin äggoljetempera själv med färgpigment och olja och damar (en harts utblandad i terpentin) är en mycket gammal och genuin metod. Resultatet blir en ljusstark, hållbar och vacker färg som är speciell att måla med. Tekniken passar mycket bra för bl a laseringar. Obs detta är inte för möbel- eller korgmåleri.

  Anmälan och mer info: länk till Folkuniversitetet i Värmland, som är arrangör till denna kurs. 


  Akryl och collage, testa och ha kul! Ett tillfälle 21/11, 400 kr

  Förgyll höstmörkret med en härlig och fartfylld målarworkshop där vi frossar loss med färg och pappersklipp. Jag guidar dig in i en fantasifull och egensinnig motivvärld, nämligen din egen. Varken fantasi eller förkunskaper behövs, bara ett öppet sinne.

  Anmälan och mer info: länk till Folkuniversitetet i Värmland, som är arrangör till denna kurs. 


  Dramatiska och roliga ansikten, helgen 22-24/11, 3.900 kr

  OBS Stockholm

  Vi avdramatiserar det exakta porträttmåleriet och låter fantasin flöda med inspiration av Picasso. Det blir både bra och handfasta uppgifter men också frihet att testa olika akryltekniker. Genomgångar och reflektion. Start fredag kväll kl 17 till söndag kl 17.

  Anmälan och mer info: länk till öppet evenemang på Fb.


  Material: Allt material för kurstillfällena ingår, såsom färg, papper, och penslar.

  Tid: 18.00–20.30, utom helgkursen som har andra tider.

  Plats: Älvgatan 3, Karlstad. Det är Folkuniversitetets kurslokal.


   

                                                     

  © All Rights Reserved