Akrylmåleri baskurser

Akrylmåleri grund


Lär dig grunderna i akrylmåleri i lugnt tempo. Vi går metodiskt igenom olika baskunskaper och sätter fokus på ett område i taget under tre tillfällen. På så vis hinner du smälta kunskaperna och befästa i din egen takt. En baskurs kan man gå flera gånger, ja hur många gånger man vill.


Man anmäler sig till en fokusomgång i taget, tre tillfällen.


Allt material ingår i priset.


Program hösten 2019


Fokus på färgen, tre tillfällen 25/9, 2/10, 9/10, 950 kr


Hur blandar man färg så att man får exakt den färg man vill ha? Och hur gör man för att få färgen att lysa? Det och mycket mer jobbar vi med under dessa tre tillfällen. För dig som vill lära dig allt om färg.

Anmälan: sker till Folkuniversitetet i Värmland, som är arrangör till denna kurs.  Fokus på ljus, mörker och skugga, tre tillfällen 16/10, 23/10, 6/11, 950 kr

  Med hjälp av stilleben och riktat ljus får vi vackra uppställningar som vi kan jobba med i lugn och ro. Vi utforskar hur ljus och mörker samverkar för att skapa dramatik och spänning, och hur vi kan fånga detta i vårt måleri.

  Anmälan: sker till Folkuniversitetet i Värmland, som är arrangör till denna kurs.


  Fokus på volym, djup och rumslighet, tre tillfällen 13/11, 20/11, 27/11, 950 kr

  En målning kan vara en egen värld att vara i, ofta spelar rumskänslan en viktig roll i den upplevelsen. Vi testar de vanligaste sätten att skapa volym och djup i bilden, det är inte svårt när man väl får pröva hur man kan göra.


  Vi inleder varje tillfälle med en genomgång av dagens teoretiska innehåll och uppgift, samt gör en enkel, uppmjukande och rolig färgövning med dagens färgackord. Vi målar i egen takt, med läraren som aktivt stöd och bollplank. Som avslutning tittar vi på varandras bilder för lite enkel och positiv feedback.

  Anmälan: sker till Folkuniversitetet i Värmland, som är arrangör till denna kurs.  Material: Allt material för kurstillfällena ingår, såsom färg, papper, och penslar.

  Tid: onsdagar klockan 18.00–20.30

  Plats: Älvgatan 3, Karlstad. Det är Folkuniversitetets kurslokal.


   

  Deltagare från senaste grundkursen gjorde dessa målningar.

                                                     

  © All Rights Reserved