Dramatiska ansikten 22-24 november

Akrylmålarkurs - Dramatiska & roliga ansikten  22-24 november 

På denna målarkurs med akrylfärger avdramatiserar vi det exakta porträttmåleriet. Vi låter fantasierna flöda och vi leker fram karaktärsdrag och låter oss inspireras av Picasso. Vi har oss själva och varandra som modeller utan att fastna i avbildandet. Tanken är att ge kursdeltagarna både bra och handfasta uppgifter i färgblandning och form, men också frihet i att jobba med olika akryltekniker och att experimentera. Vi har genomgångar och reflekterar över vad vi skapat.

 
Kursen är i Lucie Rääfs underbara ateljé på Saltsjöqvarns kaj, en av Stockholms vackraste ateljéer. Vi är två erfarna lärare, Kerstin Wessberg och Lucie Rääf, som ger tips och råd till ditt måleri såväl individuellt som i grupp.


MÅLARKURSENS TIDER & UPPLÄGG

Fredagen 22 november kl 17 - 21  Vi kommer på plats i ateljén, har lite övningar och kommer sedan i gång med vårt måleri. Under kvällen tar vi paus med kaffe, te och smörgås.
 
Lördagen 23 november kl 10.30 - 18.00  Vi målar och känner skaparlusten ta plats i oss alla. Vid 13 tiden äter vi gemensam lunch. Vi fortsätter på våra målningar fram till 18. Då vi dukar fram lite ost, frukt och vin. Har en trevlig en reflektion/genomgång av dagens arbete. Vid kl 20.30 avrundar vi kvällen.
 
Söndagen 24 november kl 10.30 - 17.00  Vi målar vidare. Lunchen serveras som vanligt vid 13. På eftermiddagen arbetar vi vidare och har avslutningsvis en genomgång, där vi reflekterar över våra arbeten.


I kursen ingår allt material, 2 dukar, färger och penslar. 2 luncher, kaffe med smörgåsar/kaka samt ost och vinkväll. Till vinkvällen tar var och en med det ni vill dricka. 


Anmälan/info: Kerstin Wessberg, kerstin.wessberg@telia.com, tel 073 0690 355   Lucie Rääf, lucie@galleri-raaf.se, tel 070 630 1921
 
Pris: 3.900:-   Betalning till Lucie Rääf b.g 5141-1932.


Bekräftad plats efter anmälan och betald avgift. Antalet platser begränsat till 10 st Kursanmälan är bindande. Avbokning kan ske 4 veckor före kursstart, då återbetalas 75% av kursavgiften.  Vid återbud senare än 1 vecka innan kursstart debiteras hela avgiften. 


Adress Saltsjöqvarns kaj 2 i Nacka. SL Båt-linje 80 från Nybroplan alt.buss 53 från Slussen till Danviken.


Några kommentarer från föregående kurs:

“Jättebra med två lärare. Ibland gav ni olika tips och råd för att komma vidare. Det gör att man förstår att det finns många vägar att gå, och man kunde välja det råd som kändes bäst just då.”


“Det blev en avspänd och trygg stämning direkt. Vi hade roligt. Jag lärde mig massor.”


Picasso?

Utsikt från ateljen

                                                   

© All Rights Reserved