Målarresa Italien september 2022

Målarresa Italien 24september-1oktober 2022


Välkomna till en vecka i Sorrento intill Amalfikusten då vi målar varje dag mellan 9 och 13, inspirerade av det underbara landskapet omkring oss. Vi frossar i varmt solljus och sval, blå skugga, himmel, hav och berg med ljuvlig grönska av olika former. Ledorden för vårt skapande blir färgerna, friden och fantasi.

 

Vi startar varje dag med roliga och bra målarövningar så att vi kommer i form, och får en liten utmaning att jobba på för resten av dagen. Vi avrundar med gemensam genomgång där vi ser och lär av varandra och gläds åt våra resultat. Tanken från min sida som lärare är att du ska utvecklas utifrån din startposition och dina önskemål, det ska framför allt vara roligt och en njutning att måla.


Du kan vara total nybörjare på denna resa, då tekniken är enkel. Eller så är du van målare, vi jobbar alla utifrån egna förutsättningar och väldigt fritt. Jag finns tillhands för feedback och stöd.

 

Du tar med din egen målarutrustning och jag tar med visst lånematerial för gemensamma övningar. Jag kommer att undervisa med akryl som teknik, men är du van vid en annan teknik så går det också fint. En materiallista kommer att skickas ut i god tid innan resan.


Besök i Pompei och ön Capri står på schemat. Genom att ha skissblocket och några kritor i fickan när vi ger oss ut får vi många härliga skisser med oss tillbaka, att bearbeta med mer färg. Har du inte skissat förut så kommer du upptäcka en målarrikedom i denna enkla teknik.


Resan är ett samarbete med resebyrån Costiera Travel, och vi har vår egen ciceron Monica Jörgensen med oss som hjälper oss att hitta pärlorna här.


Fakta om resan:

  • Måleri på förmiddagarna, sedan valfritt
  • Flera utflykter planerade, som Pompeji och Capri
  • Datum 24/9-1/10 2022
  • Pris för halvpension och målarkurs ca 12 700 kr, resa och utflykter tillkommer
  • Boende ovanför Sorrento bland grönska med havsutsikt
  • Alla 15 dubbelrum har toa och dusch och balkong eller uteplats


Se bilder från Sorrento, målet för årets målarresa 2022, länk till Costiera Travel.

Se bilder från förra året 2021 då vi var i staden Amalfi: länk till Costiera Travel.


För mer information kontakta konstnär Kerstin Wessberg eller Monica Jörgensen Costiera Travel.


Välkommen med din intresseanmälan!