Utställningar arkiv


Arkiv utställning

KerstinWLyft30
Vicknäböjsep
webKerstin320
kakj
IMG_0564
IMG_0563
Vicbänkpress-sep
bänkpress
webKerstin420
webKerstin520
kakd
KAKb
kaki
kakl
Kerstin1030 beskuren
kakk
kakg

Tack Annika Eriksdotter som tog fotona på mig in action.

Tack Annika Eriksdotter som tog fotot!

2017:

Så här kommer 2017 se ut, enligt planerna:Här och nu och in i evigheten

I semptember, 9-24/9, har jag en utställning ihop med skulptören Maria Vallgren i Kil. Arrangör är Kils konstförening och lokalen är hembygdsgården Runnevål. Jag kommer att visa målningar inspirerade från mina skisser av vardagslivet runt mig. Läs mer om Kils konstförening på deras Fb-sida här.


I höst tar Konstrundan Karlstad paus men Värmlands konstförenings Höstsalong går av stapeln som vanligt (i Kristinehamn 2017).

Avslutade utställningar

2019

Karlstad Atletklubb, ett skissprojekt om passion och hårt arbete.


Utställning i Sundsta badhus 29/10-28/11 2019. Vernissage 29/10 kl 16,30.


Det började med min arbetskamrat Victoria som styrketränar, det lät ju kul och svårt att skissa. Och det är en riktig utmaning, jag måste vara väldigt snabb. Här tränar tjejer och killar i alla åldrar och det är en härlig stämning.


I oktober 2019 visar jag mina skisser på entréplanet på Sundstabadet i Karlstad.


Och jag är stolt över ett stipendium från KC-Mitt och Kulturrådet som jag fått för att göra detta.


Länk till Karlstad Kommuns evenemangslista här.Jubileumsutställning för Värmlands Konstnärsförbund, Höstsalongen Värmlands museum 12/10-1/12 2019. Deltar med två målningar.


AteljéAfterwork 25 oktober 2019

Kom och låt dig inspireras!
I Kerstin Wessbergs ateljé visar vi Karin Lööfs keramiska verk, Kerstin Wessbergs måleri och skisser och Annika Eriksdotters fotogram/Blueprints. Vi bjuder på förfriskningar, cider och vin med tilltugg. Låt oss träffas, prata och ha trevligt till brasans värmande lågor och trevliga knaster. Välkommen, hoppas vi ses! Karin, Kerstin och Annika.

Buss nr 7, hållplats Dalagatan. Maschaller utanför.Ateljé Afterwork 3 maj 2019


Vilken trevlig kväll det blev, när vi fyra konstnärer bjöd in gamla och nya vänner till en ateljéafterwork till Annika Eriksdotters ateljé i Skoghall. Vi - det är Christina Brattsand, Annika Eriksdotter, Kerstin Wessberg och Karin Lööf. Säkert 75 personer kom till oss och pratande konst och annat, mumsade på en snitt och drack något till. Tack alla, och särskilt Annika!


Ja just det, flera undrade om vi kommer ha flera sådana här kvällar. Jodå, planen är att ha en ateljé afterwork i alla våra ateljéer. Vi återkommer!

2018:

6-28 oktober 2018

Runt hörnet, en utställning med Kerstin Wessberg, Karin Lööf och Annika Eriksdotter

Sundbergs Gård 6 oktober 2018, pågår till den 28/10

arrangör är Nedre Frykens konstförening, läs mer på deras hemsida ….


Länk till Google Map Sundbergs Gård

Konst åt alla, Älvenäs Bygdegård, 22-27 maj 2018En samlingsutställning, 20 värmländska konstnärer.

Jag medverkar med tre målningar.

Arrangör Bygdegårdarnas riksförbund mfl

Värd Älvenäs Bygdegårdsförening


Vernissage tisdag 22 maj 18.00 med invigning av landshövding Kenneth Johansson


Program hela veckan, se affischen här till vänster


Information på arrangörens sida, klicka här.


Vägbeskrivning klicka här.


Varmt välkommen!
avslutad, Ovissheten, Hammarö Biblioteks konsthall, 3/3 - 4/3 2018


En utställning av Christina Brattsand skulptur, Annika Eriksdotter fotografi, Karin Lööf keramik och Kerstin Wessberg skisser och måleri.


Några tankar om utställningen:

När fyra ensamarbetande konstnärer möts är det kaffe, kakor, kritor och färgade papper som plockas fram. Vi delger varandra vardagen, stort som smått, pratar material och vad som är på gång i ateljén.

Vi vill arbeta ihop mot en utställning och Hammarö Biblioteks Konsthall nappar.  Temat är ovisst till en början men Ovissheten blir klockren som titel då den kreativa processens hemlighet är oviss, det ”vissa” som vi redan känner till är ointressant, vi vill tänka nytt. Vi ger och tar, kliver in på varandras materialområden. Våra samtal som dyker upp ger små teckningar och collage, vi återvänder in i våra ateljéer och nu möts våra arbeten i Ovissheten 3 mars.

Karin Lööf vid pennanKerstins tankar:

Inför utställningen Ovissheten ville jag kasta mig ut i det okända, och att vara i natten är för mig det ultimata ovissa och möjligheternas källa. I natten finns rymden nära och naturen och fantasin tar tillbaka allt, allt som jag försökt göra visst och känt under dagen. Erfarenheter och minnen smälter samman till nya idéer och önskningar.


Jag har experimenterat på grunderat golvpapp, med egenblandad akryltempera, filmjölkstempera och collage av screentryck och andra teckningar.


De två målningarna på duk är målade med äggoljetempera som jag blandar till själv. Skisserna är utförda i all hast framför motivet, med vattenlösliga kritor och pennor.

Efter ett år av intensivt skissande, blir det människor jag mött som dyker upp i min bildvärld. De väntar på något, de spelar spel ihop, de är på väg någonstans. Dessa vardaglig ögonblick bearbetar jag sen i min ateljé, oftast med äggoljetempera eller akryl, till målningar. Kanske vill jag med dessa målningar helt enkelt bjuda in både mig själv och andra betraktare till en stund av glädje över att helt enkelt få finnas till.