Om


Om målandet och mig


Jag började måla för att få ha något eget, något som bara jag bestämmer över. Vilken glädje med färgerna och formerna! En oändlig upptäcksfärd, både i vad jag ser, upplever och finner i min fantasi.


Länge fortsatte jag i mitt vanliga yrke som personalvetare, jag är socionom i botten, men sen många år jobbar jag som konstnär på halvtid och sen 2019 på heltid. Jag håller kurser och workshops också, för min hjärna vill ju inte sluta tänka ut nya roliga koncept, och det ger mig så mycket att möta människor.


Efter några år av intensivt skissande, blir det människor jag mött som dyker upp i min bildvärld. De väntar på något, de spelar spel ihop, de är på väg någonstans.  Dessa vardagliga ögonblick bearbetar jag sen i min ateljé till målningar, oftast med äggoljetempera eller akryl. Kanske vill jag med dessa målningar helt enkelt bjuda in både mig själv och andra betraktare till en stund av glädje över att helt enkelt få finnas till.

Jag hämtar mycket av min inspiration från expressionismen och folkligt måleri, älskar koloristerna från Göteborg och många, många fler.


Teknikerna är äggoljetempera som jag tillverkar själv, andra temperatekniker, akryl, olja samt kritor och pennor av alla slag. Ibland blir det också collage och screentryck.


Mitt CV hittar du i länken här.

                                                   

© All Rights Reserved