Kerstin Wessberg måleri-diverse-sida Tillbaka till Just nu

Rörda kakan, recept ur Annas kakbok av Anna Bergenström

En jättegod och ganska platt kaka där smeten inte ska vispas - det hela rörs bara ihop . Hur enkelt som helst....

Det här behövs:

  • 2 ägg
  • 2 dl socker
  • 2 dl vetemjöl
  • 1 tsk bakpulver
  • 1 tsk vaniljsocker
  • 100 g smält smör
  • 1 tsk kanel (eller kardemumma/eller bägge! Kerstins anm)
  • 50 g hackade nötter eller ½ dl kokosflingor att strö över

Gör så här:

Rör samman allt - utom kanel och nötter eller kokos. Vispa inte! Häll smeten i en smord och bröad form, förslagsvis en rund form som är 20-22 cm i diameter.

Strö över kanel och nöthack eller kokosflingor och grädda kakan i 175 graders ugnsvärme ca 30 minuter.

 

Vill du skriva ut receptet? Det går bra med din vanliga utskriftsfunktion, den målade bakgrunden kommer inte med.

Vill du se hela målningen? Tryck här så kommer den upp!

Vill du kommentera något?

Klicka här så kan du via e-post skicka mig ditt meddelande.