Målarkurser i Stockholm

Målarkurser i Stockholm våren 2020

I vår erbjuder Kerstin Wessberg och Lucie Rääf tre inspirerande kurser, med teman Hilma af Klint, lekfulla landskap och måla som Monet.


Kurserna är i Lucie Rääfs underbara ateljé på Saltsjöqvarns kaj, en av Stockholms vackraste ateljéer.


I Lucies vackra ateljé skapar vi en avslappnad, inspirerande och koncentrerad målarstämning. Det blir ett härligt tillfälle att utveckla och njuta av sin egen och de andras skaparkraft. Startsträckan är kort och vi lovar många goda skratt. Det blir dagar med nya upptäckter och kunskap i bagaget. Till den extra fina stämningen bidrar att vi är i den fantastiska ateljén, där spelar vi härlig musik, goda luncher ingår och på lördagskvällen har vi en gemensam ost och vinkväll.


Vi är två erfarna lärare, Kerstin och Lucie, som ger tips och råd till ditt måleri såväl individuellt som i grupp. Vi känner varandra sen länge och är tillräckligt olika för att komplettera varandra som lärare i måleri, och samarbetet har varit mycket uppskattat av tidigare kursdeltagare.


Akryl målarkurs - Himla af massa former

Av vårens första färger och former lockar vi fram organiska mönster. Vi inspireras av Hilma af Klint enorma energi. Vi jobbar på en stor duk under kursens gång. Det blir handfasta uppgifter i färgblandning och form, men också frihet i att jobba med olika akryltekniker och att experimentera. Vi har genomgångar och reflekterar över vad vi skapat. 


Pris 3.900 kr inkl allt material och mat.

Datum fredag-söndag 13-15 mars 2020

Läs mer på kurser.se


Akryl målarkurs med vernissage, lekfulla landskap

Måla i en av Stockholms vackraste ateljéer. På Saltsjöqvarns kaj ligger ateljéhuset med en stor terrass mot inloppet, fjärden in mot Stockholm. Mitt emot ligger Waldemarsudde inbäddat i Djurgårdens grönska. Med inspiration från landskapet utanför ateljén, vattnet, staden, himlen, skapar vi fria och lekfulla landskap på stora papper och dukar. 


Det unika med kursen är att den också inkluderar en utställning med dina alster och möjlighet till försäljning. Utmana dig själv att jobba mot ett konkret mål, en utställning!  Ett tillfälle att bjuda in dina vänner till en festlig vernissage.


Pris 4.900 kr inkl allt material, mat och vernissage

Datum torsdag-söndag 2-5 april 2020
Läs mer på kurser.se


Akrylkurs med vernissage - Måla som Monet 

På denna målarkurs med akrylfärger målar vi ljuset, speglingarna. Dramatiskt eller kavlugnt.  Vi inspireras av sceneriet rätt utanför ateljén på Saltsjöqvarnskaj, där du kan ställa ditt staffli och verkligen känna dig som en Monet. Du får både bra och handfasta uppgifter i färgblandning och form, men också frihet i att jobba med olika tekniker och experimentera.  Kursen är i Lucie Rääfs underbara ateljé på Saltsjöqvarns kaj, en av Stockholms vackraste ateljéer. Vi är två erfarna lärare, Kerstin Wessberg och Lucie Rääf, som ger tips och råd till ditt måleri såväl individuellt som i grupp.


Pris 5.900 kr inkl allt material, mat och vernissage

Datum onsdag-söndag 5-9 augusti 2020

Läs mer på kurser.se

                                                   

© All Rights Reserved