Målar-lördag 26 maj 2018

 

Workshop - Målarlördag 26 maj 2018

 

Skissa utomhus, och fånga dagens ljus.

Om det är väder och ni vill, så går vi först ut. Skissar småskisser med kritor, och jobbar på så vis med de underbara färgerna utomhus. Valfria motiv i så fall förstås.

Måla med skissen som utgångspunkt, ändå vara fri.

Sen kan man jobba med målningar utifrån dessa skisser, under resten av dagen. Vi målar med akryl och filmjölkstempera. Att skissa utomhus är en härlig upplevelse, och något att återkomma till i hela sitt målarliv. Det blir en fin utgångspunkt för måleri, då upplevelsen av motivet finns kvar i minnet samt att ett bra grundarbete med motivet redan är gjort i skissmomentet. Det är roligt att utnyttja sin konstnärliga frihet och få leka med motivet i målandet, och ibland är det lättare att leka när man gjort ett bra studium först.

 

Material

Vilket alternativ vi än väljer så använder vi bara primärfärgerna mangenta-rött, cyan-blått och primärgult, samt vitt och svart. Av dessa fyra färger kan alla färger blandas till, och det är en superbra träning.

Vi jobbar med akrylfärg. Om ni är sugna på det så kan vi också måla med filmjölkstempera. Det är en trevlig och vacker teknik som jag har blivit mycket förtjust i.

 

Tid för återkoppling och reflektion

Vill ni så kan vi avsluta med att titta på de målningar som ni känner för att visa för gänget. Det brukar vara jättekul och lärorikt att få se vad de andra har gjort och kanske få höra egna och andras tankar om det.

 

Kostnad

750 kr/ person, då ingår förbrukningsmaterial som färg, papper, penslar. Grunderat golvpapp att ha som underlag för måleriet ingår också, liksom lokal. Önskar ni att måla på duk eller annat så tar ni med det.

Det går bra att svischa på plats. Mat och fika tar ni med själva.

 

Lokal

Vi håller till i Folkuniversitetets lokaler på Älvgatan 3 i Karlstad. Gruppen kan vara 5 till max 10 deltagare.

VÄLKOMNA!

 

Datum o tid 26 maj 2018, kl 10-16, obs lugnt tempo

 

Anmälan till Kerstin Wessberg, kerstin.wessberg@telia.com.

Max 8 personer.

 

Lärare Kerstin Wessberg

Hemsida: kerstinwessberg.se

Facebook: Kerstin Wessberg måleri

Instagram: kerstinwessberg

 

 

© All Rights Reserved