Grundkurs akryl

Akrylmålning - grundkurs.

 

Det här är tillfället att lära sig hur man blandar och använder färgen i sitt måleri, samt några andra grundelement i måleri. Det innebär en hel del gnetande, att träna sig och inte ge upp är nödvändigt för att ta sig förbi vissa pucklar. Men det ska också vara roligt och på en nivå där alla kan lyckas. Förhoppningsvis ska vi ha 6 glädjefyllda tillfällen tillsammans, samtidigt som du ska kunna konstatera att du faktiskt har lärt dig något.

 

 

Program hösten 2018:

 

  • 12/9: Lär dig grunderna i hur man blandar färg. Vi utgår från primärfärgerna. Det är cyanblått, mangentarött, processgult. Lägg till vitt för pastell.

 

  • 19/9: Kulörer, valörer och komplementärfärg. Hitta rätt kulör och valör utan den svarta färgen. Blanda grått utan svart färg.

 

  • 26/9: Ljus, skugga och volym. Vi jobbar med enkla stilleben. Ta gärna med föremål hemifrån.

 

  • 3/10: Ljus, skugga och volym,vi jobbar i ett färgackord. Vi fortsätter med enkla stilleben. Ta gärna med föremål hemifrån.

 

  • 10/10: Rumslighet och djup på flera sätt.

 

  • 17/10: Komposition, förbered dig med enkla skisser och måla sedan fritt.

 

Vi inleder varje tillfälle med en genomgång av dagens teoretiska innehåll och uppgift, samt gör en enkel, uppmjukande och rolig färgövning med dagens färgackord. Vi målar i egen takt, med läraren som aktivt stöd och bollplank. Som avslutning tittar vi på varandras bilder för lite enkel och positiv feedback.

 

 

Material: Basmaterial för kurstillfällena ingår, såsom färg, papper, och penslar.

Tid: onsdagar klockan 18.00–20.30

Plats: Älvgatan 3, Karlstad. Det är Folkuniversitetets kurslokal.

 

Anmälan: sker till Folkuniversitetet i Värmland, som är arrangör till denna kurs. Kursen läggs ut snart.

 

© All Rights Reserved