Nästa utställning


Aktuell och nästa utställning

Avslutad under 2018

6-28 oktober

Runt hörnet, en utställning med Kerstin Wessberg, Karin Lööf och Annika Eriksdotter

Sundbergs Gård 6 oktober 2018, pågår till den 28/10

arrangör är Nedre Frykens konstförening, läs mer på deras hemsida ….


Länk till Google Map Sundbergs Gård

Tack Annika Eriksdotter som tog fotot!

Konst åt alla, Älvenäs Bygdegård, 22-27 maj 2018En samlingsutställning, 20 värmländska konstnärer.

Jag medverkar med tre målningar.

Arrangör Bygdegårdarnas riksförbund mfl

Värd Älvenäs Bygdegårdsförening


Vernissage tisdag 22 maj 18.00 med invigning av landshövding Kenneth Johansson


Program hela veckan, se affischen här till vänster


Information på arrangörens sida, klicka här.


Vägbeskrivning klicka här.


Varmt välkommen!
avslutad, Ovissheten, Hammarö Biblioteks konsthall, 3/3 - 4/3 2018


En utställning av Christina Brattsand skulptur, Annika Eriksdotter fotografi, Karin Lööf keramik och Kerstin Wessberg skisser och måleri.


Några tankar om utställningen:

När fyra ensamarbetande konstnärer möts är det kaffe, kakor, kritor och färgade papper som plockas fram. Vi delger varandra vardagen, stort som smått, pratar material och vad som är på gång i ateljén.

Vi vill arbeta ihop mot en utställning och Hammarö Biblioteks Konsthall nappar.  Temat är ovisst till en början men Ovissheten blir klockren som titel då den kreativa processens hemlighet är oviss, det ”vissa” som vi redan känner till är ointressant, vi vill tänka nytt. Vi ger och tar, kliver in på varandras materialområden. Våra samtal som dyker upp ger små teckningar och collage, vi återvänder in i våra ateljéer och nu möts våra arbeten i Ovissheten 3 mars.

Karin Lööf vid pennanKerstins tankar:

Inför utställningen Ovissheten ville jag kasta mig ut i det okända, och att vara i natten är för mig det ultimata ovissa och möjligheternas källa. I natten finns rymden nära och naturen och fantasin tar tillbaka allt, allt som jag försökt göra visst och känt under dagen. Erfarenheter och minnen smälter samman till nya idéer och önskningar.


Jag har experimenterat på grunderat golvpapp, med egenblandad akryltempera, filmjölkstempera och collage av screentryck och andra teckningar.


De två målningarna på duk är målade med äggoljetempera som jag blandar till själv. Skisserna är utförda i all hast framför motivet, med vattenlösliga kritor och pennor.

Härunder finns just avslutade utställningar-------------------------------------------------------------------------------------------------

Så här kommer 2017 se ut, enligt planerna:Här och nu och in i evigheten

I semptember, 9-24/9, har jag en utställning ihop med skulptören Maria Vallgren i Kil. Arrangör är Kils konstförening och lokalen är hembygdsgården Runnevål. Jag kommer att visa målningar inspirerade från mina skisser av vardagslivet runt mig. Läs mer om Kils konstförening på deras Fb-sida här.


I höst tar Konstrundan Karlstad paus men Värmlands konstförenings Höstsalong går av stapeln som vanligt (i Kristinehamn 2017).

Efter ett år av intensivt skissande, blir det människor jag mött som dyker upp i min bildvärld. De väntar på något, de spelar spel ihop, de är på väg någonstans. Dessa vardaglig ögonblick bearbetar jag sen i min ateljé, oftast med äggoljetempera eller akryl, till målningar. Kanske vill jag med dessa målningar helt enkelt bjuda in både mig själv och andra betraktare till en stund av glädje över att helt enkelt få finnas till.

                                                   

© All Rights Reserved